Oferta për prindërit

Kafeneja e prindërve me përgatitjen e frutave të shkollës

Nga e marta në të premte nga ora 8:00 e mëngjesit deri rreth orës 8:45 të mëngjesit, prindërit janë të ftuar përzemërsisht në kafenenë e prindërve. Këtu në Mensa 1 ekziston mundësia për të zhvilluar një bisedë të relaksuar me një filxhan kafe ose çaj.

Në të njëjtën kohë, disa prindër përgatisin frutat e shkollës në Mensa 1, i shpërndajnë ato në klasa dhe më pas pinë një kafe ose çaj. Ndihma është gjithmonë e mirëseardhur.

Kurse gjuhësh për nënat

Çdo të mërkurë dhe të enjte nga ora 9:30 deri në 11:30 paradite, zhvillohet një kurs gjuhe për nënat në Eine-Welt-Schule në Mensa 2. Kursi drejtohet nga një nënë nga shkolla jonë që flet shumë mirë gjermanisht dhe arabisht. Kursi nuk është një kurs i certifikuar. Qëllimi i tij është të përmirësojë gjermanishten në jetën e përditshme. Gratë mësojnë të flasin, lexojnë dhe shkruajnë gjermanisht së bashku.

Përveç mësimit të gjuhës gjermane, kursi është një pikë e shkëlqyeshme takimi për t’u njohur dhe shkëmbyer ide. Herë pas here hajme mëngjes, gatojme ose kërcejme së bashku. Çdo nënë që dëshiron të përmirësojë gjuhën e saj gjermane është shumë e mirëpritur – pavarësisht se cfare gjuhë flet ose çfarë aftësish gjuhësore posedon .

Shkolla e shpinës (Rucksack Schule)

Rucksasck Schule eshte një program për arsimin e gjuhës dhe prindër. Programi u drejtohet prindërve me dhe pa një histori familjare ndërkombëtare. Shkolla jonë ka një marrëveshje bashkëpunimi me qendrën komunale të integrimit në Nordrhein-Westfalen për të marrë pjesë në këtë program.

Një herë në javë, instruktorja për prindërim takohet me prindërit pjesëmarrës. Ajo eshte trajnuar posaçërisht për këtë program nga qendra komunale e integrimit në Nordrhein-Westfalen.

Në program, prindërit mësojnë sesi ata mund të mbështesin fëmijët e tyre, në përgjithësi por edhe ne zhvillimin shkollor, me ushtrime në shtëpi. Rucksack Schule trajton tema nga mesimdhenia. Materialet, termat teknikë dhe formatet e ushtrimeve u shpjegohen prindërve në mënyrë që ata të mund të flasin me fëmijët e tyre për to në gjermanisht ose në gjuhën e tyre.

Qëllimi i programit është gjithashtu të krijojë një lidhje me mësimin në gjuhën amtare.

Süreyya Bonitz

menaxhimi i shkollës

Herë pas here ka aktivitete të veçanta për prindërit dhe fëmijët, p.sh. ekskursione të përbashkëta. Znj. Bonitz është në dispozicion si person kontaktues dhe për regjistrime.