Mirësevini në shkollën tonë!

Shkolla „Eine-Welt Schule“ është një shkollë fillore në qendër të qytetit të Minden me mësim të përbashkët dhe kujdes pas mësimit (offenem Ganztag).

Qëllimi ynë kryesor është të mësojmë dhe të jetojmë në një komunitet të fortë. Ne e shohim larminë e kombeve, kulturave, feve, prirjeve dhe talenteve të ndryshme si një pasurim.

Monitor Imagefilm

Ne duam të ...

 • kërkojmë dhe zhvillojmë fëmijën tuaj në të mësuar sa më shumë që të jetë e mundur
 • praktikojmë konsideratë, respekt dhe tolerancë në grup
 • të bëjmë shkollën një vend të mirëqenies gjatë gjithë ditës
 • forcojmë personalitetin e fëmijës tuaj
 • zhvillojmë vetëdijen demokratike
 • punojmë së bashku me mirëbesim me ju si prindër

Ne ofrojmë ...

 • inter-year learning in the school-entry phase (grade 1 and 2)
 • mësim te përbashkët për vitet e para në fazën e hyrjes në shkollë (klasat 1 dhe 2)
 • punë të vazhdueshme me planin javor
 • projekte muzikore-artistike
 • një lidhje veçanërisht të ngushtë midis mësimdhënies paradite dhe kujdesit gjatë pasites (Ganztagsbetreuung)
 • kohë për të luajtur dhe për tu relaksuar
 • bashkëpunim me shumë partnerë
 • mësim te njëjtë për të gjitha klasat ( Klasat 3 dhe 4)
 • oferta intensive për mbështetje dhe promovim në grupe të vogla
 • projekte kulturore në teatrin e qytetit, në bibliotekën e qytetit dhe në muze
 • aktivitete të gjera në grup
 • kafene me prindërit çdo ditë nga ora 8.00

në bashkëpunim

Zukunftsschulen
Rucksack
Ministerium für Schule NRW
Landesprogramm Bildung und Gesundheit
Kommunales Integrationszentrum Kreis Minden-Lübbecke
JeKits
BUDDY Programm Kinderrechte